Spannend verhaal uit de pionierstijd van de luchtvaart

Een postvlieger komt boven Argentinië in zwaar terecht en verdwijnt van de radar. De luchtverkeersleider is in alle staten. Betekent dit fatale ongeval het einde van zijn ambitieuze project? Door het instellen van nachtvluchten hoopte hij tijd te winnen op vervoer per trein of boot. Heeft hij boven zijn macht gegrepen? Moet hij zijn twijfels tonen, of stuurt hij zijn piloten met vertrouwen weer de lucht in?

 

Nachtvlucht is een groots verhaal uit de pionierstijd van de luchtvaart. Een verhaal over moed, verantwoordelijkheid en de waarde van intermenselijke relaties.

‘Dit verhaal, waarvan ik eveneens de literaire waarde zie, is tevens een document. Aan die twee kwaliteiten, zo onverwacht met elkaar verweven, ontleent Nachtvlucht zijn bijzondere betekenis.’
André Gide

Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) was een Franse beroepsvlieger en schreef diverse romans en essays. De Saint-Exupéry werd wereldberoemd met zijn voor kinderen bedoelde boek De kleine prins. Op 31 juli 1944 stortte hij tijdens een verkenningsvlucht voor de geallieerden bij Marseille in zee.

Antoine de Saint-Exupéry, Nachtvlucht, Uitgeverij BintVertaling: Hetty Renes, 120 pagina’s, ISBN 978 94 926 1208 3 (€ 16,95)

Boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s