Artikel: Fotoboek over veteranen mogelijk gemaakt door crowdfunding

Fotografe Claire Felicie maakte het boek Only The Sky Remains Untouched, een indringend project over en met soldaten met PTSS. Uniek: deze uitgave werd mogelijk gemaakt door crowdfunding.

Door Nora van Ouwerkerk

eric_libanon-300x236Militairen die aan een posttraumatische stressstoornis lijden zijn gedurende hun hele leven emotioneel gewond. In Only The Sky Remains Untouched portretteert Claire Felicie vijftien veteranen die met de stressstoornis geconfronteerd worden. Met behulp van fotografie, interviews en verbeelding laat zij de mentale strijd zien. Het doel van het boek is niet om veteranen een slachtofferrol toe te wijzen. Met het boek hoopt de fotografe juist het probleem onder de aandacht te brengen. Op die manier kunnen veteranen in een vroeg
stadium de juiste behandeling krijgen.frank_libanon-300x235

De foto’s uit het boek zijn gemaakt op het Hembrugterrein in Zaandam. Op dit terrein was vroeger een wapenfabriek gevestigd. In het hart van dit terrein werden de wapens getest. Door deze voormalige wapenfabriek als decor te gebruiken maakt Felicie de onzichtbare ziekte zichtbaar.

Het fotoboek wordt in eigen beheer uitgebracht. Om dat mogelijk te maken werd gebruik gemaakt van crowdfunding. Mensen werden opgeroepen om een klein bedrag te doneren. Bent u benieuwd geworden naar Only The Sky Remains Untouched? Op www.clairefelicie.com vindt u meer informatie.

Foto’s: Claire Felicie

Artikel verscheen eerder op boekenkrant.com

2 gedachtes over “Artikel: Fotoboek over veteranen mogelijk gemaakt door crowdfunding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s