Stripreeks over de nadagen van de Luftwaffe

Hemel in Puin bestaat (voorlopig) uit vijf delen en volgt de Duitse vlieger Nikolaus Wedekind  in de nadagen van de Nazi’s en de Luftwaffe:

HEMEL IN PUIN 1 – HEMEL IN PUINcover stripalbum cover-Hemel-in-puin-1.png
Januari 1945: het verwoeste Duitsland offert zijn laatste piloten op aan vluchten met een ongelooflijk toestel, de eerste straaljager in de geschiedenis. Nikolaus Wedekind is geselecteerd om met deze Me 262 een zekere, maar eervolle dood te vinden. Hij wordt snel geformeerd tot straaljagerpiloot, maar dan grijpt de duivel in…

Olivier Dauger (tekeningen), Philippe Pinard (tekst), Hemel in Puin, Uitgeverij Silvester Strips, ISBN 978 90 588 5629 6, 48 pagina’s  (€ 16,95)

HEMEL IN PUIN 2 – ALARMSTARTcover stripalbum cover-Hemel-in-puin-2.jpg
Bomber im Visier…’ 
Het glinsterend silhouet van een B17, bijgenaamd Vliegend Fort, verschijnt in de zoeker van een Me 262, de eerste operationele straaljager ter wereld. Voor Nikolaus Wedekind is het ook de eerste keer dat hij voor het beroemde eskader JG7 vliegt. Hij heeft zijn stuurknuppel stevig vast en snelt met achthonderd kilometer per uur op zijn doel af, terwijl hij van alle kanten wordt bestookt… Hij heeft drie seconden de tijd om te vuren. Dan heeft hij die bommenwerper te grazen genomen, of is hij zelf dood. Het lot beslist dat hij het overleeft. Is dat geluk? Of een vloek?
Olivier Dauger (tekeningen), Philippe Pinard (tekst), Hemel in puin 2 – Alarmstart, Uitgeverij Silvester StripsISBN 978 90 588 5808 5, 48 pagina’s  (€ 16,95)

HEMEL IN PUIN 3 – HORRIDOcover stripalbum cover-Hemel-in-puin-3.jpg
1945, het verwoeste Duitsland offert zijn laatste piloten op! Terwijl Duitsland trilt en beeft onder de bommen, bevindt Nikolaus Wedekind zich in een ijzingwekkende wervelwind. Met zijn toestel gaat hij tot het uiterste om de formaties bommenwerpers van de geallieerden aan te vallen, terwijl vijandelijke jachtvliegers de vliegende forten verdedigen. En Nikolaus wordt voortdurend achtervolgd door duistere gedachten. ‘Dans maar, brand maar op, aardemensen! Het leven is slechts een triest mysterie!’ Olivier Dauger (tekeningen), Philippe Pinard (tekst), Hemel in puin 3 – Horrido, Uitgeverij Silvester Strips,  ISBN 978 90 588 5156 7,  48 pagina’s  (€ 16,95)

HEMEL IN PUIN 4 – VALSTRIK IN POMMERENcover stripalbum cover-Hemel-in-puin-4.jpg
1945, het verwoeste Duitsland offert zijn laatste piloten op!
Vlucht en kom niet meer terug, Nikolaus! Je wordt achtervolgd door de schaduw van de dood, in bossen en op vlaktes, en je toekomst ziet er niet rooskleurig uit. Je bent al twee keer bijna ten onder gegaan, een keer in de sneeuw en een keer in de mist. De hemel lijkt zich tegen jou persoonlijk te keren. Voordat het opnieuw avond wordt, duwt de smerige adem van een verziekte wereld jou naar de rand van de afgrond. Wees hard! Wees moedig! Wees vastberaden! Onzichtbare krachten grommen dreigend in een land zonder troost: Pommeren.
Olivier Dauger (tekeningen), Philippe Pinard (tekst), Hemel in puin 4 – Valstrik in Pommeren, Uitgeverij Silvester Strips,  ISBN 978 94 630 6006 6,  48 pagina’s  (€ 16,95)

cover stripalbum cover-Hemel-in-puin-5.jpgHEMEL IN PUIN 5 – HOTEL EDEN
1945. Nikolaus is ternauwernood ontsnapt aan de vlammen van de hel als hij wil toetreden tot een vredige hemel zonder dat hij eerst enige tijd heeft doorgebracht in het vagevuur. Het is vergeefse moeite: de weg naar bevrijding is een zware, droomloze slaap. Die slaap leidt dwars door het macabere decor van een stad die zich van pijn verdraait in het heldere licht van voortdurende branden: Berlijn, de kapot gebombardeerde hoofdstad van Das Dritte Reich. Hotel Eden… Het is een verdwenen adres, verschillende keren verteerd door de vlammen. Er is niets meer over dan leegte, woestheid, moorddadige gedachten en meedogenloze nederlagen in de oneindige hemel van Rusland…
Olivier Dauger (tekeningen), Philippe Pinard (tekst), Hemel in puin 5 – Hotel Eden, Uitgeverij Silvester Strips,  ISBN 978 94 630 6064 6,  48 pagina’s  (€ 16,95)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s