Luchtschappen: in gebruik bij de Marine Luchtvaartdienst en bij Civiele Operators

Het boek ”Luchtschappen” bevat 384 pagina’s met 165 schilderijen en 347 tekeningen gemaakt door Lam van ’t Hof.

Je hebt landschappen en je hebt luchtschappen. Er zijn zowel verschillen als overeenkomsten. Het belangrijkste verschil is een hoogteverschil: een landschap wordt geschilderd op nul hoogte, dus met beide benen stevig op de aarde. Een luchtschap wordt echter geschilderd vanuit een imaginaire wolkenzetel op een hoogte die kan variëren van enkele tot tienduizenden voeten. De belangrijkste overeenkomst is een luchtige aangelegenheid: de lucht is in beide gevallen sfeer bepalend en dus van wezenlijk belang voor het uiteindelijke resultaat.

Short Stirling 2005

Lam van ‘t Hof is niet alleen een zeer bekende Nederlandse luchtvaart schilder, ook zijn tekeningen hebben een zeer grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het vliegveiligheidsbewustzijn binnen de Koninklijke Luchtmacht. 

Lam van ‘t Hof, LuchtschappenUitgeverij Geromy, 384 pagina’s (€ 59,90)

Voor meer informatie, klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s