Einde WO1 muzikaal herdacht  

De Eerste Wereldoorlog was een van de  meest gruwelijke oorlogen uit de geschiedenis, die op 11 november 2018 precies honderd jaar geleden eindigde. Ter gelegenheid daarvan voert het Kamerkoor Con Passione onder leiding van Dirk Kaandorp, in samenwerking met Chrisje en Kees Brants en het Trench Octet een dubbelconcert uit: Lost in Battle en Velden van Weleer. Peter van Oosten (piano) en Paul Koek (slagwerk) zorgen voor de begeleiding.

Con Passione staat stil bij dit conflict met een zeer afwisselend programma, inclusief enkele werken van componisten die sneuvelden tijdens WO I (Francis Purcell Warren en Fernand Halphen) – vanwaar ook de titel Lost in Battle.

Chrisje en Kees Brants brengen met het Trench Octet Velden van Weleer, een indrukwekkende multimediale voorstelling waarin met foto’s, soldatenliederen, dagboekcitaten en gedichten het verhaal van de Eerste Wereldoorlog wordt verteld, eindigend met het dramatische “Der Graben” van Eisler en Tucholsky.

10 november: Remonstrantse Kerk, Pr. Hendrikstraat 2 in Haarlem. Aanvang 20:00 uur

11 november: De Spreng, Kerkstraat 50 in Oude Wetering. Aanvang 15:00 uur

Kaarten €13,- voorverkoop, €15 aan de zaal en €7,50 voor kinderen tot 18 jaar. Kopen of reserveren kan via www.kamerkoorconpassione.nl of conpassione@ziggo.nl of telefonisch via 071-5012157.

 

Brants Velden van weleer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s