Feestelijke opening ‘Dochters van de Zon’ in Nationaal Militair Museum

Vandaag, 21 september, mochten we de opening van de tentoonstelling ‘Dochters van de Zon’ van Claire Felicie bijwonen.

thumbnail_IMG_20180921_161554443Vanaf zondag 23 september is de fototentoonstelling ‘Dochters van de Zon’ te zien voor het publiek in het Nationaal Militair Museum. Geïntrigreerd door berichten over vrouwelijke militairen die tegen Islamitische Staat (IS) vechten, reist fotografe Claire Felicie samen met filmmaker Roy Dames naar de Koerdisch Autonome Regio in Noord-Irak. Ze fotografeert daar vrouwelijke peshmerga – letterlijk: zij die de dood in de ogen zien. IMG_20180921_155509877.jpgDe reis is vastgelegd in deze foto-expositie.

Wij mochten alvast een kijkje nemen en werden weer getroffen door de schitterende stijl van Claire Felicie. Ook met deze nieuwe foto-serie weet ze de strijdvaardigheid én kwetsbaarheid van de strijders op onnavolgbare wijze vast te leggen, net als in eerder werk als Here are the young men en Only the sky remains untouched.
In de komende Militaire Courant spreken we Felicie over deze tentoonstelling en meer. In de tussentijd kunnen we u van harte aanraden om de tentoonstelling te bezichtigen.

Klik hier voor meer informatie

IMG_20180921_161438451

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s