De kruistochten vanuit een ander perspectief

Egypte is de tuin van de Nijl, maar in die tijd was het na jarenlang wanbestuur erg verzwakt. Op macht beluste visiers pleegden verraad terwijl de kaliefen zich terugtrokken in hun weelderige paleizen. Het koninkrijk aan de Nijl wasl als een rijpe vrucht die geplukt kon worden, en zowel de kruisvaarders als de Saracenen hadden hun oog erop laten vallen. Wie Egypte in handen wist te krijgen, zou uiteindelijk ook het Heilige Land veroveren. Koning Amalric in Jeruzalem wist dit maar al te goed, evenals Noer ad-Din, de koning van Syrië, en Saladin…

1164. De jonge strijder Saladin sluit zich aan bij het Saraceense leger, dat op weg is naar Egypte. Daar wordt hij omgeven door vijanden en geplaagd door een geheim dat hem dreigt kapot te maken. Ondertussen is Saladins beste vriend, oud-kruisvaarder John Tatewic, tot verrader uitgeroepen. Nadat hij executie ontloopt op voorwaarde dat hij koning Amalric gaat dienen, raakt hij verwikkeld in geheimzinnige intriges aan het hof.

Donkere krachten in Jeruzalem zweren samen om een gooi naar de troon te doen. Dat is het startschot voor de strijd om Egypte en het Heilige Land, een conflict dat zal woeden van de duinen in de Sahara tot aan de muren van Alexandrië, van de op de bergtop liggende citadel van de dodelijke Assijnen tot aan de vlakte van Montgisard, slechts enkele mijlen van Jeruzalem vandaan. Strijdplannen worden beraamd en dit keer zullen Saladin en John als vijanden tegenover elkaar staan.

Jack Hight, Saladin I: Arend – De geboorte van een krijger deel 1, Uitgeverij Karakter, ISBN 978 90 4520 268 6 (€ 12,95)

Ahrend_omslag_35,1mm.indd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s