Nieuwe editie BKMilitaireBoeken is verschenen!

In mei verscheen de eerste editie van de BKMilitaireBoeken. Op 6 november 2017 is het tweede nummer verschenen van deze special over militaire boeken.

Dit keer besteden we aandacht aan het 25-jarig bestaan vD170831GF1005an de Luchtmobiele Brigade. Zo vertelt Brigade-generaal Ron Smits over zijn werk en zijn favoriete militaire boeken. ‘Leaders are readers’, zegt hij – een sentiment waar we het volledig mee eens zijn. Daarnaast werpen we een blik in het magazine Silver Falcon, dat ter ere van het jubileum werd uitgebracht. Ook bespreken we het Airborne Museum ‘Hartenstein’, waar dit magazine te koop is, en haar tijdelijke tentoonstelling over ‘de Directeur NIMHrode baret’, het traditionele hoofddeksel van de brigade.
Militair erfgoed vormt sowieso een rode draad in deze BKMilitaireBoeken. We interviewden de nieuwe directeur van het NIMH, Ben Schoenmaker, over de missie van dit Nederlands Instituut voor Militaire Historie. Verder tippen de directeur én een NMM_logo_FCvrijwilliger van het Nationaal Militair Museum hun favoriete militaire boeken. Tevens bezochten we het Vlaamse Passendale, waar honderd jaar geleden een van de bloedigste slagen uit de Eerste Wereldoorlog plaatsvond. Naar aanleiding van dit jubileum werd tot november 2017 een dug-out uit deze periode opengesteld, die wij mochten bezoeken.
Ook is er een recensie van In het Diepste Geheim, waarin Jaime Karremann ons alles vertelt over geheime duikbootoperaties. Tevens is er een bespreking van Thank You for Your Service, over het lot van terugkerende Amerikaanse soldaten. Tot slot hebben we een interview met auteur Demian Vitanza over zijn gesprekken met een IS-strijder. Natuurlijk mag een agenda met militaire evenementen niet ontbreken.

Cover-November-editie bkmb

De BKMilitaireBoeken is niet alleen beschikbaar bij de 170 boekhandels en bibliotheken die de Boekenkrant verspreiden, maar ook bij deze aanbieders van militair erfgoed.

Wij wensen je veel leesplezier!

Ook verschenen in november: de Boekenkrant en BKJunior

In de BKJunior van november spreken we astronaut André Kuipers, die een boek schreef over de vragen die kinderen aan hem stellen. Daarnaast is er aandacht voor de theatervoorstelling De reuzenperzik en de nieuwe uitgave van Het zakmes.

In de Boekenkrant besteden we alvast aandacht aan Sinterklaas en recenseren we verschillende leuke boeken voor in de schoen. In deze editie vindt u tevens interviews met Alex Boogers, Peter Vandermeersch en Auke Hulst.

Meer info? Neem dan contact op met de Boekenkrant via +31 30 2231718 of stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com.

Hartelijke groet,

Jesse Poiesz

Titelmanager BKMilitaireBoeken

Jaime Karreman, In het diepste geheim: spionage-operaties van Nederlandse onderzeeboten van 1968 tot 1991, Marineschepen.nl, ISBN 978 90 826 9960 0,  251 pagina’s (€17, 95)

Lee Ingelbrecht, Passendale 1917: Landschap in oorlog, Uitgeverij Lannoo,  ISBN 978 90 822 5214 9,256 pagina’s (€29,99)

Demian Vitanza, In dit leven of het volgende, Vertaling: Maaike van Rijn, Uitgeverij Manteau ISBN 978 90 223 3453 9,  360 pagina’s (€ 21,99)

David Finkel, Thank you for your service, Karakter Uitgevers, ISBN 978 90 4521 373 6,  288 Pagina’s (€ 19,99) Verschijnt op 30 september 2017

INhetDIEPSTEgeheim.indd7 Cover Thank you for your service23 Cover In dit leven of het volgendePassendale 1917

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s