Een klassiek militair boek

Jan Montyn (1924) wordt in 1943 lid van de jeugdbeweging van de NSB en meldt zich een jaar later, als negentienjarige, vrijwillig bij de Duitse marine.

Schokkende keuzes waarvan hij in zijn jeugdige naïviteit de consequenties aanvankelijk niet overziet. Nadat hij gedeserteerd is, sluit hij zich aan bij het Vreemdelingenlegioen en vecht in Korea. Zijn leven ontvouwt zich als een onwaarschijnlijke zwerftocht door oorlog en vrede, leven en dood, wanhoop en geluk.
Dirk Ayelt Kooiman heeft in Montyn dit spectaculaire levensverhaal vereeuwigd. Het is een biografie gebaseerd op historische feiten, maar heeft tegelijk het karakter van een roman omdat de werkelijkheid van toen, van de loopgraven aan het Oostfront tot de napalmbombardementen van Vietnam, voelbaar wordt gemaakt.

Montyn is al bijna dertig jaar in druk en wordt nog altijd veelvuldig gelezen en gewaardeerd. Het is een ongehoord spannende avonturenroman die niets aan kracht heeft ingeboet en vele, vooral jonge, lezers aanspreekt.

Dirk Ayelt Kooiman, Montyn, Uitgeverij de Harmonie, ISBN 978 90 6169 182 2, 340 pagina’s (€ 16,50)

Kooiman - Montyn(1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s