Een geschiedenis die niet vergeten mag worden

‘Canadezen in Arnhem en Oosterbeek’ – De vergeten inzet van de Canadese troepen (1944-1946), geschreven door Laurens van Aggelen is een eerbetoon aan de 33 Canadese militairen die begraven liggen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek.

Zij sneuvelden tijdens of kort na de Slag om Arnhem in september 1944. Dat zij in Oosterbeek begraven liggen tussen de vele Britse en Poolse militairen en wat zij hier precies deden, is bij zeer velen – ook in de regio – onbekend. Hoewel er zeer veel over deze periode is geschreven is de rol van de Canadezen daarin altijd onderbelicht gebleven. Dat geldt eveneens voor de belangrijke rol die de Canadese troepen hebben gespeeld tijdens de tweede Slag om Arnhem in april 1945.
Na de bevrijding zijn de Canadezen bovendien nog geruime tijd in Nederland gebleven om te helpen bij de wederopbouw en bij het ruimen van mijnen in het verwoeste Arnhem en de directe omgeving.

Laurens van Aggelen, Canadezen in Arnhem en Oosterbeek: De vergeten inzet van de Canadese troepen (1944-1946), White Elephant Publishing, 128 Pagina’s, ISBN: 978 90 79763 18 4 (€19,95) verschenen: juni 2017

canada3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s