Nieuwste boek van David Finkel over PTSS in het Amerikaanse Leger

Voor de New York Times bestseller Goede soldaten was Finkel embedded bij de soldaten van het 2-16 Infantry Battalion tijdens de 15 maanden dat zij uitgezonden waren in Irak.

Begin 2017 pleegde een verwarde veteraan een aanslag op het vliegveld van Fort Lauderdale waarbij vijf mensen de dood vonden. Naar schatting lopen er alleen in de Verenigde Staten al 200.000 veteranen rond die met zware psychische problemen kampen.

In Thank you for your service zocht Finkel de mannen en vrouwen op die het strijdtoneel hadden verlaten, maar de oorlog nog elke dag met zich meedroegen. Net als 200.000 andere veteranen kampen zij met de gevolgen van PTSS – Post Traumatisch Stress Syndroom.

Ook in Nederland lijdt naar schatting 20 procent van de veteranen aan PTSS. Finkel beschrijft op intieme wijze afwisselend de pijnlijke en de hoopvolle momenten die de soldaten doormaken op hun weg naar genezing, en schetst een ontroerend en schokkend beeld van hoe het is om de oorlog niet los te kunnen laten. Niet alleen voor de soldaten maar ook voor hun partners, kinderen, vrienden en de psychologen die hun uiterste best doen om de schade te helpen herstellen maar daar helaas vaak niet in slagen. Jason Hall – bekend van American Sniper – is de regisseur van de verfilming van dit boek die in de loop van 2017 zal verschijnen met onder andere Amy Schumer in de hoofdrol.

David Finkel, Thank you for your service, Karakter Uitgevers, ISBN 978 90 4521 373 6,  288 Pagina’s (€ 19,99) Verschijnt op 30 september 2017

Thank you for your service

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s