Een helder inzicht van de impact van WOI op onze maatschappij

14-’18 in 100 dagen overspant de hele duur van de Grote Oorlog en biedt een helder inzicht in de impact ervan op onze maatschappij. Elk van de honderd hoofdstukken vertrekt van een welbepaalde gebeurtenis op een bepaalde dag en plaatst die in haar context: hoe kon het zover komen, en wat gebeurde er achteraf?

De grote oorlogsfeiten komen aan bod, zoals de aanslag op kroonprins Frans-Ferdinand, de brand van Leuven, de inundatie van de IJzervlakte en de wapenstilstand in Compiègne. Maar het boek vertelt ook de persoonlijke verhalen van soldaten die sneuvelden, van burgers die zich verzetten tegen de Duitsers of van mensen die wegens spionage werden geëxecuteerd. Ook gewaagde militaire operaties en nieuwigheden op het slagveld (gas, vliegtuigen, tanks…) worden belicht.

Mark De Gees, ’14- ’18 in honderd dagen, Uitgeverij Manteau, ISBN 978 90 223 3237 5, 350 pagina’s (€24,99) Verschenen op  17-05-2017

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s