Het Rode Peloton verschijnt op 23 mei 2017!

Het waargebeurde verhaal van een onmogelijke, veertien uur durende strijd tussen de Taliban en het Amerikaanse leger.

‘Beter dan dit wordt het niet.’ Voor ons was die uitspraak een macabere grap geworden over Keating, de buitenpost in Afghanistan waar we gestationeerd waren en waarvan de strategische en tactische zwakheden voor elke soldaat meteen duidelijk waren.

In Afghanistan maakten Clinton Romesha van het Rode Peloton en een deel van de Black Knight Troop zich klaar om de commandopost Keating te sluiten. Deze meest afgelegen en ontoegankelijke post was gebouwd door het Amerikaanse leger, in de hoop te voorkomen dat de Taliban zich vrijuit zouden kunnen bewegen tussen Afghanistan en Pakistan. Na drie jaar was de conclusie: het is gewoonweg te geïsoleerd en daardoor te gevaarlijk om te verdedigen. Maar op 3 oktober 2009, na jaren van constante kleine aanvallen, besloten de Taliban om alles op alles te zetten om Keating te veroveren. Het daaropvolgende veertien uur durende gevecht kostte acht Amerikanen het leven, maar Keating bleef in Amerikaanse handen.

Het Rode Peloton is het meeslepende en spannende verhaal van de Slag om Keating, verteld door Romesha, die voor zijn heldendaden de Medal of Honor verdiende.

De pers over Het rode peloton

‘Het Rode Peloton is een belangrijke ode aan iedereen die ooit heeft gevochten, in het bijzonder aan de acht Amerikaanse mannen die zich op die ene dag hebben opgeofferd voor hun land.’ Mark Owen, bestsellerauteur van Geen makkelijke dag

Het Rode Peloton past uitstekend in het rijtje van bekende oorlogsmemoires als Lone Survivor van Marcus Luttrell en American Sniper van Chris Kyle.’ The Guardian

‘Een van de heftigste, meest intense militaire aanvallen in Afghanistan.’ Time

Clinton Romesha, Het Rode Peloton: Een waargebeurd verhaal over moed en broederschap, Uitgeverij Meulenhoff Boekerij, ISBN 978 94 023 0853 2 (€ 12,99) Verschenen op: 23-05-2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s