Promotiebericht: Geen mannen, maar duivels! Nederlanders in het Franse Vreemdelingenlegioen.

Een uniek boek dat, naast een uitgebreid historisch overzicht, aan de hand van openhartige interviews met Nederlandse oud-legionairs inzicht geeft in de motieven om deel uit te maken van deze roemruchte militaire elite-eenheid.

Geen mannen, maar duivels! is het eerste Nederlandse boek dat het al bijna twee eeuwen lang tot de verbeelding sprekende Franse Vreemdelingenlegioen van alle kanten belicht en Nederlandse oud-legionairs zelf aan het woord laat over ijzeren discipline, ontberingen, moed en opoffering. Maar ook over verloren veldslagen, zelfmoorden, fantasieverhalen, deserteurs en pseudolegionairs.

‘Het resultaat is een uniek boek met veel feiten, anekdotes en interviews, gelardeerd met nooit eerder gepubliceerde kleuren- en zwart-witfoto’s, dat het échte verhaal vertelt van Nederlanders in het Franse Vreemdelingenlegioen.’ – historien.nl

‘Naast allerlei korte citaten en en gegevens van Nederlandse Legionairs uit lang vervlogen tijden, geeft de auteur ook een volledige geschiedenis weer van het Vreemdelingenlegioen. Daarnaast heeft hij nog levende ex-legionairs geïnterviewd. Door de grondigheid van Van de Kamp krijgt de lezer in vogelvlucht een goed beeld van de geschiedenis van het Legioen en zijn legionairs.’  – Defensiekrant

‘Een uniek boek dat, naast een uitgebreid historisch overzicht, aan de hand van openhartige interviews met Nederlandse oud-legionairs inzicht geeft in de motieven om deel uit te maken van de roemruchte militaire elite-eenheid.’ – OpLinie

Rende van de Kamp,  Geen mannen, maar duivels! Nederlanders in het Franse Vreemdelingenlegioen, QV Uitgeverij, ISBN 978 94 924 3504 0 (€ 29,95)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk voor meer informatie op www.geenmannenmaarduivels.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s