Openhartig relaas over het soldatenleven in Afghanistan

Voor iemand die niet zelf soldaat is geweest, is het nauwelijks te bevatten welke emoties er door je heen gaan op het moment dat je onder vuur ligt. De ondragelijke hitte, vechten tegen uitputting terwijl er overal om je heen kogels en granaten inslaan, je beste vrienden gewond zien raken of zelfs zien sterven.

Maar ook de slopende verveling, de rivaliteit tussen verschillende eenheden en de emotioneel nauwelijks te verdragen eenzaamheid. Sean Parnell heeft dit allemaal meegemaakt in Afghanistan als Luitenant bij de 10th Mountain Division die al sinds de Tweede Wereldoorlog aan de frontlinie van oorlogen vecht waar de VS bij betrokken zijn.

In de onherbergzame bergen van Afghanistan, op de Pakistaanse grens, werden Parnell en zijn mannen 16 maanden tot het uiterste getest tijdens een niet afl atende stroom aanvallen van Jihadisten. De doodsangst die Parnell ervoer toen hij dacht dat zijn laatste uur geslagen had – omsingeld, zonder munitie en overal waar hij keek lagen dode en gewonde vrienden – is voelbaar en grijpt je als lezer naar de keel.

Geprezen om zijn messcherpe beschrijvingen en ontroerende openhartigheid, kan Outlaw Platoon zich meten met andere klassiekers uit het genre als Band of Brothers en We Were Soldiers Once and Young. Een onmisbaar boek voor iedereen die meer wil begrijpen over de aard van oorlogsvoering, vriendschap en overlevingsdrang.

Sean Parnell, Outlaw Platoon, Uitgeverij Karakter, 320 Pagina’s, ISBN 978 90 4520 950 0, uitgegeven: 24 febuari 2017 (€ 19,99)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s