Persbericht: Op 1 mei verschijnt de BKMilitaireboeken

Persbericht

Utrecht 20 februari 2017 – Op 1 mei 2017 verschijnt de eerste editie van de BKMilitaireboeken. De BKMilitaireboeken is een special van de Boekenkrant die opgezet wordt in samenwerking met uitgevers, organisaties en auteurs en heeft betrekking op militaire boeken en veteranen.

Het militaire boek vormt een breed en gevarieerd landschap, van krijgsgeschiedenis tot militaire fictie tot (auto)biografieën van veteranen. Het is ook een onderwerp met een grote maatschappelijke relevantie. Niet alleen kan men leren van het verleden, maar ook is het belangrijk om kennis te nemen van het verhaal van veteranen, een groep die aandacht verdient. Met name ten behoeve van deze groep heeft de Boekenkrant het initiatief genomen voor BKMilitaireboeken.

De BkMilitaireboeken zal zich richten op liefhebbers van boeken met een militair onderwerp, met bijzondere aandacht voor veteranen. De inhoud bevat een mix van interviews, achtergrondverhalen, nieuws en boekfragmenten. Het geheel wordt samengesteld door een onafhankelijke redactie. De redactionele formule richt zich op de volle breedte van het aanbod van militaire boeken en zorgt ervoor dat laagdrempeligheid en verdieping beide aan bod komen.

De BKMilitaireboeken zal verspreid worden via boekhandels en bibliotheken die ook de Boekenkrant verspreiden. Daarnaast zal de BkMilitaireboeken ook verkrijgbaar zijn bij organisaties en evenementen die actief zijn op het gebied van militaire geschiedenis.

Militaireboeken.com
Ter ondersteuning van deze special staat sinds december 2016 de website www.militaireboeken.com online. Dit is een platform voor de promotie van militaire boeken en alles daaromheen: evenementen, beurzen, boekpresentaties en ander militaireboekennieuws. Het platform zal als centraal contactpunt fungeren voor auteurs van militaire boeken, zodat zij zich op een krachtige manier kunnen presenteren

Boekenkrant
De BKMilitaireboeken is een afgeleide van de Boekenkrant, de enige landelijke krant waarin boeken centraal staan. De Boekenkrant verschijnt elke eerste maandag van de maand, als het luchtalarm afgaat, in een oplage van 22.000 exemplaren. Verspreiding gebeurt via 160 boekwinkels en 30 bibliotheken in Nederland en Vlaanderen. Voor de klant is de Boekenkrant gratis. Een overzicht van boekwinkels die de Boekenkrant verspreiden is te vinden op http://www.boekenkrant.com. In deze winkels is ook de BKMilitaireboeken te vinden.

Specials
Naast de Boekenkrant verschijnen er diverse specials die zich richten op specifieke thema’s en genres. De BKJunior richt zich op jeugdliteratuur. De BKFilosofie is een special over filosofie. De BKStrips is een special over stripboeken. De BKYA richt zich op de sterk groeiende markt voor young adult-boeken.

Meer informatie
Meer informatie over de Boekenkrant en BKMilitaireboeken is te vinden op www.boekenkrant.com en http://www.militaireboeken.com.
Voor meer informatie over de BKMilitaireboeken kunt u contact opnemen met Jesse Poiesz. info@militaireboeken.com of tel. +31 30 223 1718.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s