Nieuwe digitale portal over WOII gepresenteerd op NOT

Op 24 januari presenteerden de Anne Frank Stichting, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Kamp Westerbork, het Veteraneninstituut, het Nationaal Militair Museum, het NIOD en tal van andere musea en educatieve instellingen het digitale platform WOII.nl

Op deze plek wordt de kennis en bronnen van deze instellingen gebundeld. Aan de hand van verschillende thema’s worden belangrijke gebeurtenissen  uit de Tweede Wereldoorlog belicht.

Zodoende manier is deze portal een goede bron voor, bijvoorbeeld, lesmateriaal omdat de website gegarandeerd betrouwbare informatie over de Tweede Wereldoorlog bevat.
Op de site kunnen klassen of individuele leerlingen digitale lessen volgen en kunnen docenten lesmateriaal bestellen. Ook voor gastsprekers (ooggetuigen WO II en recente vredesmissies)  kan de docent op tweedewereldoorlog.nl terecht.
Maar de de portal is niet alleen handig voor docenten en leerlingen. Ook ouders die hun kinderen willen informeren over de Tweede Wereldoorlog kunnen op deze portal hun hart ophalen. In de digitale tentoonstellingen op de portal zelf vind de bezoeker bijzondere verhalen, betekenisvolle plekken, foto’s, voorwerpen en vele andere bronnen.Daarnaast biedt de portal een actueel overzicht van WO II-gerelateerde tentoonstellingen in de diverse herinneringscentra en oorlogsmusea in Nederland.

Dit portal vloeit voort uit het Platform Herinnering Tweede Wereldoorlog, een samenwerkingsverband van Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45, de Oorlogsgravenstichting, De Stichting Liberation Route Europe en het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Dit verband werd opgericht op vijf april 2017.

Voor meer informatie, kijk op: http://www.tweedewereldoorlog.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s