Boek: Glenn Mitchell, A Bad Penny Always Comes Back 

Het kinderboek A Bad Penny Always Comes Back van Glen Mitchell vertelt het bijzondere, waargebeurde verhaal van Operatie Manna. In april 1945 gebruikten RAF-piloten bommenwerpers om voedseldroppings uit te voeren. Dankzij het brood dat uit de lucht kwam vallen konden vele Nederlanders de oorlog overleven. Het is een Engels boek, dat in begrijpelijke taal het verhaal vertelt van deze dappere Canadezen.
During thee Second World War, the people of Holland were starving. Near the end of the war in 1945, a brave crew of Royal Canadian Air Force men flew to Holland in “Bad Penny”, a Lancaster bomber loaded with bundles of food.

They “bombed” the fields of Holland with food so the starving people could eat. As in the old saying “… like a bad penny, it keeps coming back,” Bad Penny always returned from her missions. A boy named Peter was one of the many Dutch children saved by Bad Penny and her crew.

Glenn Mitchell, Illustraties door Kristen Gallerneaux, A Bad Penny Always Comes Back, Walkerville Publishing, ISBN: 978 09 779 2940 5, Verschenen: 8-2006

bp-3d-cover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s