Boek: Anton Verhey, Helden, bezetters en bevrijders 

Anton Verhey is zonder twijfel een van de grootste Nederlandse schilders op het militaire terrein. Uit zijn biografie, die in 2014 verscheen, weten we dat de oorlog ook in de huiselijke situatie van de jonge Anton een belangrijke rol speelde.

Wat Verhey bijbleef was de onvergetelijke impressie die de oorlog maakte, de tragiek van de soldaten, de bevrijders en de bezetters. Op zijn geheel eigen wijze heeft Verhey dit later op het doek gezet. Opvallend is zowel zijn oog voor detail, en materiaal – altijd historisch goed onderzocht – en het humaan drama. Vriend en vijand komen aan bod. Na twee eerdere boeken over zijn schilderwerk en zijn biografie van de hand van Perry Pierik is dit nu het vierde boek over het opzienbarende werk van Anton Verhey.

Anton Verhey, Helden, bezetters en bevrijders , Uitgeverij Aspekt B.V., 116 pagina’s,  ISBN 978 94 633 8022 5 Verschenen: 30-11-2016 (€ 17,95)

 

verheij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s