Boek: Robert Fabbri,  Arminius

Met Arminius, een van de helden uit de Vespasianus-serie, begint Robert Fabbri aan een nieuwe serie die gebaseerd is op ware gebeurtenissen en diepgravend onderzoek over deze Germaanse hoofdman.

Deze nieuwe serie zal naast de Vespasianus-serie staan. Het nieuwe, 8e deel, in de immens populaire Vespasianus-serie, met de voorlopige titel Heilig vuur van Rome, wordt in 2018 verwacht.
De grootste overwinning van één man is de grootste nederlaag van Rome Het jaar 9 na Christus. In de diepten van het Teutoburgerwoud, in een landschap vol diepe ravijnen, verduisterd door oeroude eiken en verscheurd door snelstromende rivieren, leidde Arminius van de Cherusken een bondgenootschap van zes Germaanse stammen tijdens hun grootste overwinning: de bloederige vernietiging van drie Romeinse legioenen.

Diep in het bos werden bijna twintigduizend mannen genadeloos afgeslacht; minder dan tweehonderd van hen zouden ooit terugkeren naar de andere kant van de Rijn. Tot diepe schaamte van Rome verloor zij die dag drie heilige standaarden met daarop in goud gegoten Adelaren. Wat de nederlaag des te vernederender maakte: Arminius was niet opgegroeid in Germania Magna (Groot-Germanië) – hij was opgevoed als een Romein.

Robert Fabbri, Arminius, Uitgeverij Karakter, ISBN 978 90 4521 200 5, 320 pagina’s, Verschenen: 31-3-2017
(€ 19,99)

arminius

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s