Boek: Agnes de Boer, Leven op de Stelling 

Forten, dijken, batterijen en sluizen vormen de in het landschap zichtbare herinneringen aan de Stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie rond de hoofdstad.

Nadat de forten hun oorspronkelijke functie hadden verloren, zijn ze de afgelopen jaren herontdekt. Eerst door ‘fortofielen’ en vrijwilligers, later door ondernemers en recreanten. De forten kregen nieuwe functies als kunstfort, kaasfort, bezoekerscentrum, wijnfort, avonturenfort, sauna, muziekfort, openluchttheater of café-terras. In Leven op de Stelling, Forten van Toen en Nu staan de verhalen van de huidige gebruikers naast die van de bewakers uit de Koude Oorlog, de gemobiliseerde soldaten tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en de nazaten van de fortwachters. Agnes de Boer neemt u mee langs de forten rond het Noordzeekanaal en die in de Sector Sloten. De verhalen laten zien hoe de forten met hun tijd zijn meegegaan.

Agnes de Boer, Leven op de Stelling: Forten van toen en nu, Uitgeverij Noord-Holland, 216 pagina’s, ISBN 978 90 783 8190 7, Verschenen op: 1-11-2016 (€ 24,95)
cover-leven-op-de-stelling-370x371-1

2 gedachtes over “Boek: Agnes de Boer, Leven op de Stelling 

  1. Pingback: Boekenkrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s