Boek: Alan Lemmers, De vloot getekend 

Na de Tweede Wereldoorlog moest de Nederlandse oorlogsvloot vrijwel uit het niets weer worden opgebouwd. Dat lukte de Koninklijke Marine door het lenen, leasen en kopen bij bondgenoten, terwijl ook de nieuwbouw in Nederland ter hand werd genomen. Al snel behoorde de Nederlandse marinescheepsbouw tot de wereldtop.

Het eigen karakter van de Nederlandse scheepsarchitectuur na 1945 komt nu onvergelijkbaar tot zijn recht in het virtuoze tekenwerk van oud-scheepsbouwer en tekenaar-constructeur Arie Visser. Hij biedt in dit boek van iedere naoorlogse scheepsklasse boven de 400 ton een zijaanzicht, een bovenaanzicht en een artist impression in haarscherp detail en prachtige kleuren. De platen gaan vergezeld van historische beschrijvingen over het ontstaan en de inzet van de klasse. De inleiding geeft een historisch overzicht van de Nederlandse marinescheepsbouw en -industrie. De teksten zijn verzorgd door marinehistoricus dr Alan Lemmers. Op een werkelijk enorm formaat, dat geen detail onbelicht laat, worden in dit wonderschone boek de marineschepen van na WO II in beeld gebracht.
Met deze uitgave voegt het Nederlands Instituut voor Militaire Historie een unieke artistieke dimensie toe aan de moderne geschiedenis van de Koninklijke Marine.

Alan Lemmers, De vloot getekend, Uitgeverij van Wijnen,  136 pagina’s, ISBN: 978 90 519 4489 1, Verschenen:  16-07-2014 (€ 69,50)

de-vloot-getekend-alan-lemmers-boek-cover-9789051944891

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s