Boek: Jules Calis, Van Brabant naar Afghanistan… en terug

Het begon in 2011 met 3 emmers zand uit Kamp Holland, Afghanistan. Een aantal weken stonden ze in het atelier van striptekenaar Jules Calis, zonder dat hij wist wat hij ermee zou kunnen doen. Nu, in 2015, staan ze er nog, is er nog steeds niets mee gedaan, maar vormen ze wel de katalysator die heeft geleid tot het stripboek dat dit voorjaar gepubliceerd zal worden. ‘Van Brabant naar Afghanistan… en terug’

Jules Calis (1985) studeerde Autonome Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Tijdens zijn studie verdiepte hij zich in de journalistieke strip als medium en hij werkt tegenwoordig als freelance illustrator, striptekenaar en grafisch journalist. Calis heeft onder andere voor De Volkskrant, NRC.Next, De Correspondent, Vice en BN DeStem verhalen geïllustreerd.

Met de 3 emmers zand begon Calis een zoektocht naar militairen en veteranen in zijn woonplaats Dongen, die in Afghanistan hadden gediend. Na een paar interviews ontstond al snel het idee om hun bijzondere ervaringen vast te leggen in een stripboek. Nu vertellen zes personen in ‘Van Brabant naar Afghanistan…en terug’ in zijn atelier over hun ervaringen tijdens hun uitzending en ook hoe het was om weer terug in Nederland te komen.

Jules Calis, Van Brabant naar Afghanistan… en terug, Uitgeverij Pix4Profs, 130 pagina’s, ISBN 978 94 603 2200 6, Uitgekomen in 03-07-2015 (€ 17,90)

van-brabant-naar-afghanistan-en-terug

Een gedachte over “Boek: Jules Calis, Van Brabant naar Afghanistan… en terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s