Boek: Brigade-generaal Otto van Wiggen, Niemand is belangrijker dan het team 

In het nieuwe boek ‘Niemand is belangrijker dan het team’ schetst brigade-generaal Otto van Wiggen aan de hand van sprekende voorbeelden een verhelderend beeld van leiderschap.

Niemand is belangrijker dan het team biedt op een heldere, toegankelijke manier zicht op de visie van een authentieke leider die zijn persoonlijk belang vaak ondergeschikt heeft gemaakt aan het organisatiebelang. Vandaar de titel. De ervaringen van Van Wiggen mogen dan hoofdzakelijk zijn gebaseerd op het werken op de werkvloer van de landmacht, dit boek zal ook voor velen daarbuiten een inspirerende kijk op leiderschap bieden.

Van Wiggen vertelt over zijn eigen ervaringen als leidinggevende bij de landmacht, maar maakt ook gebruik van de ervaringen van andere militaire leiders. Zo komen op basis van de interviews dilemma’s van majoor Gijs Tuinman, brigade-generaal Jan Swillens en andere commandanten die in Afghanistan actief zijn geweest voor het voetlicht. Van Wiggen spaart daarbij zichzelf niet en durft ook zijn eigen leiderschapsgedrag door de decennia heen te bekritiseren. Leiderschap is volgens hem niet te leren, maar je kunt jezelf wel verbeteren als je openstaat voor reflectie.

Volgens Laurens van Aggelen, redacteur en uitgever van dit boek biedt Van Wiggen met dit boek voor velen een inspirerende kijk op leiderschap. “Door zijn kennis en ervaring weet hij als leider bij wie hij bepaalde verantwoordelijkheden neer kan leggen en wie hij tot wasdom kan laten komen door vertrouwen te stellen in zijn of haar kwaliteiten. Met deze militaire visie op leiderschap ziet Van Wiggen kans om ook menigeen in het bedrijfsleven aan te zetten om de lat wat hoger te leggen en te doen beseffen dat je zowel in een oorlogsgebied als in het bedrijfsleven geen lang leven beschoren zult zijn als eigenbelang de boventoon voert.”

Brigade-generaal Otto van Wiggen, Niemand is belangrijker dan het team, Een militaire visie op leiderschap, Uitgeverij White Elephant Publishing,  144 Pagina’s
ISBN 978 90 797 6314 6 (€18,95)

niemand-is-belangrijker-dan-het-team

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s