Boek: Arnold Karskens, AK-47 

‘AK-47. Oorlog is goed voor slechte mensen en 46 andere vlijmscherpe columns van oorlogsverslaggever Arnold Karskens’ is een bundeling van de verhalen van deze oorlogsverslaggever, rijk geïllustreerd met soms onthutsende foto’s.

Met de column ‘Het Bobo-defilé’ kreeg hij toenmalig Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht en Inspecteur der Veteranen luitenant-generaal Van Baal op de kast. Met herinneringen aan de in Srebrenica gesneuvelde Nederlandse militair Raviv van Renssen en de door zelfmoord om het leven gekomen Bosnië-veteraan Richard Komduur ontroerde hij de lezer. Karskens relativeert de ellende van de oorlog als geen ander. Daarbij ontziet hij niemand, ook zichzelf niet en brengt zo humor bij zwarte herinneringen.

Arnold Karskens, AK-47 , QV Uitgeverij, 121 pagina’s, ISBN 978 90 809 7404 3 (€ 14, 95)

ak-47-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s