Boek: Peer de Vries, Quatre Bras! 

Op 21 november 1813 werd door het Driemanschap het Vorstendom der Verenigde Nederlanden bij proclamatie uitgeroepen. Bij die gelegenheid werd ook een oproep gedaan om te komen tot de formering van een krijgsmacht. In antwoord op die oproep richtte Willem-François Boreel reeds op 25 november 1814 een regiment Huzaren op: het eerste regiment van de latere Koninklijke Landmacht.

In deze historische roman worden verhalenderwijs allerlei aspecten uit de beginjaren van een regiment Huzaren toegelicht. Hoe zag zo’n regiment er uit? Wat voor mensen dienden daarin? Hoe verliep het leven op de kazerne en in het garnizoen? Hoe vond de opleiding en oefening plaats? Hoe verplaatste een regiment zich en hoe werd het tijdens de mars ondergebracht? En natuurlijk wordt ook stilgestaan bij de inzet van het regiment in de bewaking van de grens en in de slag van Quate Bras, de vuurdoop van het regiment. Met name de uitvoering van de charge wordt op een aantal plaatse toegelicht.

Peer de Vries is brigade-generaal b.d. en is als officier beëdigt bij het regiment Huzaren van Boreel. Deze roman is gepubliceerd ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het regiment.

Peer de Vries, Quatre Bras! De avonturen van een luitenant der huzaren 1813-1815, Uitgeverij Verloren, 280 pagina’s, ISBN  978 90 8704 400 8

00305982-jpg-1200x630_q85

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s